RCCL i unikt samarbete

Att bidra socialt och ge något tillbaka till samhället är något som är väldigt viktigt för oss på RCCL. Vi har som vana att skänka stora belopp till välgörenhet varje år och vi jobbar hårt med att ständigt vara en positiv kraft i samhället och i världen.

I år har vi därför ingått i ett nytt och unikt samarbete. Detta samarbete innebär att vi kommer att skänka dagskassan från alla våra kryssningar under den första veckan i maj till välgörande ändamål. Denna gång kommer pengarna att gå till organisationer som hjälper kvinnor som behöver skydd efter att ha varit våldsutsatta, exempelvis genom att fly från en destruktiv relation där partnern varit våldsam.

Dessa kvinnor behöver ofta långt gående stöd med bland annat skyddat boende och ibland också samtalsstöd med psykologer. För att organisationer som hjälper kvinnor med detta krävs såklart medel och resurser och det är där vi känner att vi kan kliva in och hjälpa till.

Detta ska bli väldigt roligt och vi känner oss extremt inspirerande inför det här nya samarbetet. Förhoppningsvis kommer ni gäster ombord på våra fartyg vilja vara med och bidra. Vi kommer att sätta upp bössor och insamlingar lite här och där ombord så att det är lätt att exempelvis bidra med växelpengar eller liknande till vår insamling.

Vi anser att dessa organisationer som hjälper kvinnor att ta sig ur våldsamma relationer och bygga upp ett nytt liv via vistelser på exempelvis ett skyddat boende gör ett enormt jobb för vårt samhälle och vi vill att dessa organisationer ska få möjligheten att utöka sin verksamhet och det är vi förstås extremt glada över att kunna vara med och bidra till.

Om du vill vara med oss och hjälpa till går det bra att boka plats på våra härliga kryssningar i början av maj! Det finns fortfarande hytter kvar och du kan vara med och upptäcka Karibien för en god sak. Snacka om att förena nytta med nöje!