Inga avgångar mellan måndag och onsdag

Under början av nästa vecka är alla våra avgångar inställda. Detta har vi meddelat sedan tidigare och vi har dessutom stoppat alla biljettköp gällande de aktuella datumen. Anledningen till att alla avgångar är inställda är att det akut krävs omfattande markarbeten i hamnen. Vi beklagar det inträffade och hoppas att alla ni kunder har överseende med att vi måste vidta den här säkerhetsåtgärden.

Detta innebär att avgångarna kommer igång som vanligt igen först under torsdagen. Ni som har haft biljett till en avgång under de datum då alla avgångar är inställda ombeds kontakta vår kundtjänst för att få hjälp med att få ut ersättning för det inträffade.

Ni som vill byta ut er biljett mot en till senare datum är välkomna att göra det helt utan extra kostnad även om ni skulle välja en dyrare avgång. Ni behöver alltså inte betala mellanskillnaden utan det bjuder vi på. Skulle ni däremot vilja byta er biljett till en billigare avgång så betalar vi givetvis mellanskillnaden.

Dessa markarbeten måste göras då det var för länge sedan hamnen renoverades och vissa sprickor i fundamenten har gjort att vi nu väljer att ta det säkra före det osäkra och renovera upp området direkt. Eftersom detta bara gäller kajplatserna närmast de stora fartygen så kommer det att gå relativt fort. Vi samarbetar med företag som gör dessa typer av jobb närmast på rutin och vi har blivit garanterade att arbetet är klart i god tid innan torsdagens avgångar, så att de fartygen kan lämna som planerat.

Vi vill tacka alla våra kunder som visat stor förståelse för detta och samtidigt återigen be om ursäkt för eventuella besvär som detta har orsakat. Vi strävar alltid efter att ha en trygg miljö där säkerheten sätts i första rummet och med det som ledstjärna var vi tvungna att göra den här reparationen av hamnområdet så pass akut.