Campa i Karibien

Idag ska vi bjuda på ett tips som många kanske inte känner till. Det går att åka på campingsemester i Karibien. Det är något som definitivt inte är vanligt men i år har vi haft flera par och familjer ombord som har gjort just det och det har varit fascinerande att höra deras berättelser.

Först och främst är det på sin plats att poängtera att det faktiskt går att ta med sig husvagnar och husbilar till Karibien, i alla fall om man reser med oss. Det går nämligen att boka plats på bildäck för sin husvagn eller husbil och man kan ta med den hela vägen till Karibien om man så önskar.

Tidigare i år hade vi äran att ha familjen Andersson från Säffle ombord på ett av våra fartyg. En vanlig svensk familj med en son och en dotter i nedre tonåren. De hade beställt parkeringsplats för sin husvagn och det såg ut precis som vilken husvagn som helst som man hittar på en vanlig svensk camping under sommaren. De njöt av lyx och flärd ombord på båten och hade det alldeles förträffligt.

När vi ankom till Costa Rica rullade de av fartyget och tog med sig husvagnen på äventyr i det härliga landet som erbjuder stränder, surfing och många vackra vyer.

En månad senare hade de bokat återresa och rullade ombord på fartyget när vi återvände till just Costa Rica. De berättade att de hade funnit en campingplats i en lugn fiskeby där de levt livets glada dagar. Barnen hade lärt sig surfa och provat på massor av aktiviteter som wakeboard och snorkling, medan föräldrarna njöt av strandliv i sakta mak.

Detta var en mycket lyckad semester och det skrev hela familjen under på. Camping fungerar bra på många ställen i världen och genom att boka plats för husvagnen eller husbilen på ett av våra fartyg kan du också få uppleva det. Det var dagens tips!